Vil du med på vandretur til Island?

Friluftsudvalget tager på vandretur på Island med 8 deltagere. Vi skal besøge Hornstrandir, et fantastisk naturreservat i Islands yderste hjørne, kun 50 kilomter fra Polarcirklen. Et sted, hvor kun få mennesker bor om sommeren og hvor naturen er, som den altid har været. 

 

Datoer;
Åbent for tilmeldinger 1. februar og indtil, der er modtaget 30 ansøgninger
4.- 7. april 2024 – træningstur i danmark
17.- 26. juni 2024 – Island.

Til juni, d. 17 til d. 26, 2024 tager Friluftsudvalget på vandretur på Island med 8 deltagere. Vi skal besøge Hornstrandir, et fantastisk naturreservat i Islands yderste hjørne, kun 50 kilomter fra Polarcirklen. Et sted hvor kun få mennesker bor om sommeren og hvor naturen er som den altid har været.

Vi skal gå omkring 15+ kilometer/cirka 8 timer om dagen, ofte med mange højdemeter. Gennemsnitstemperaturen for juni, er omkring 6-8 grader om dagen. Vejret er på Island let omskifteligt og der kan forsat ligge sne enkelte steder. Det er ikke muligt at proviantere under vejs, så du skal bære alt selv og erfaringen er, at vi får en rygsæk på 20 kilo.

Turen kræver derfor en vis standard og er ikke for uerfarne vandrere. Det forventes derfor, at du har et fysisk og mentalt overskud. Det er ikke muligt at blive hentet, når først vi er afsted. Turlederen har GPS-sender med i nødstilfælde.

Det vigtigste er, at deltagerne fungerer sammen som en gruppe, der kan hjælpe hinanden med alt, hvad det indebærer. Vi holder derfor en fortræningstur d. 4-7 april for at blive rystet godt sammen.

Rejsebeskrivelse:

Vi flyver fra København til Reykjavik. Flyver videre til Isafjordur, hvor vi har vores første overnatning.
Næste dag bliver vi sejlet ud til naturreservatet, hvor vi bliver sat af fra en lille båd.
De næste par dage, går vi alene fra lejrplads til lejrplads. Den sidste dag, bliver vi sejlet retur, har en overnatning i byen og flyver hjem dagen efter.

VeteranStøtten dækker udgifter til, fly, båd, overnatning og frysetørret mad. Der er en egenbetaling på kr. 1.000

Du får

  • Gode bekendtskaber
  • Unik naturoplevelse
  • Sved på panden.
  • Måske prøvet nye grænser, både fysisk og mentalt.
  • Formentlig et minde for livet

Det eneste, vi kræver er

  • Du har alt det nødvendige udstyr; 3-sæsons liggeunderlag, sovepose til 0 grader og ordenligt telt m.v
  • Du har viljen til at fortsætte på trods af regn og slud som i værste fald kan vare hele dagen/dage.
  • At du deltager i en obligatorisk tur 4-7 april, hvor vi under en vandretur, får mulighed for at blive bekendt med hinanden.
  • Er indforstået med, at der bliver taget billeder og optaget video på turen.

 

Ansøgning
Der bliver trukket lod om pladserne. Får du en, opkræves du 1.000kr i egenbetaling. Deltagere, som ikke tidligere har været med på Island/Grønlandsture vil blive prioriteret. Dem, som kommer med på holdet får direkte besked.

Så hvis du har mod på en udfordring og et eventyr, så udfyld ansøgningsskemaet og send os din ansøgning.

Der åbnes for tilmeldinger torsdag d. 1. februar. 

 

Aktuelt

Invitation til NORDIC TOUR på MC

Nordic Tour 2024 - 26. Juli til 5. august På Nordic Tour mødes 10 veteraner fra hvert af de nordiske lande og kører motorcykel sammen. Turen går på omgang mellem de nordiske lande og veteranforbund, og i år bliver turen arrangeret af veteraner i det sydlige Finland....

MC Touring indkalder til generalforsamling

Kære veteraner, motorcyklister og medlemmer af Danmarks Veteraners MC Touring Indkaldelse til foreningens første ordinære generalforsamling på KFUM Soldaterhjem Treldevej 99, 7000 Fredericia lørdag d. 16. marts kl. 12.30. Tilmelding sker til Vrcfyn@mail. dk senest d....

Tilmelding til vandretur til Island

Tilmeldingen lukker automatisk, når der er kommet 30 ansøgninger. Ansøgningen lukkede 1. februar kl. 15.45. Herefter vil turudvalget trække lod blandt ansøgerne.  Du kan læse om turen her    

Fonde & Legater til værdigt trængende

Vi har fået en dejlig mail, som vi gerne vil dele med dig, der er værdigt trængende. Forsvaret råder over en række fonde, men savner ansøgere. Så hop ind og se, om du passer ind i fundatsen. Her har I linket til ledige legater på internettet SE LINK Ansøgningsfristen...