Vil du være en del af Danmarks Veteraners parade på Flagdagen i Kastellet d. 5. september

Kære venner

Som Landsformand for Danmarks Veteraner og Veteranstøtten er det mig en stor glæde at kunne invitere 30 særligt veteraner til at deltage, som indtrådte i Danmarks Veteraners paradestyrke i paraden til ære for og anerkendelse af danske veteraner i Kastellet tirsdag den 5. september 2023 i anledning af den nationale Flagdag.

Vi er af Forsvarskommandoen blevet bedt om at stille med 30 indtrådte veteraner i paraden og den efterfølgende Gudstjenesten i Holmens Kirke.

Jeg håber, at I, som skal have været udsendte i international tjeneste og ved ankomsten skal du kunne fremvise sit af Forsvaret udstedte Veterankort. Derudover skal du kunne afsætte hele den 5. september til at deltage. Det er en meget stor oplevelse at deltage i selve paraden og ikke mindst Gudstjenesten i Holmens Kirke, hvor det ellers kun er særligt indbudte, der deltager.

Danmarks Veteraner sørger for mad, drikke, adgangskort, transport og instruktion m.v. Transport til og fra Kastellet står I selv for. Gratis parkering på Kirkepladsen.

Jeg håber at se Jer i Kastellet. Paradestyrken vil blive ledet af Kim Willumsen Guldbech og Tony V. Nielsen fra Danmarks veteraner.

Du tilmelder dig ved af udfylde skemaet herunder og trykke på send:

Tidsplan:

Kastellet

08:30: Bunkeren åbnes af Danmarks Veteraners forening Storkøbenhavn.
09:00 – 09:30: Vi mødes ved Flagstangen i Kastellet i paradepåklædning (Lange bukser, lange ærmer, store dekorationer/medaljer og hovedbeklædning).
09:30: Afhentning af forplejning i cafeteriaet.
09:30 – 09:55: Mønstring, kontrol af MIL Veterankort, udlevering af adgangskort og forplejning, opstilling og indøvelse.
10:00 – 10:15: Parade og kranselægning ved De Blå Baretters Mindesten.
10:15 – 11:30: Instruktion og forplejning m.m.
11:30: Opstilling til paraden ved Monumentet i Kastellet – klar senest kl. 11:35.
11:40: Den officielle parade i Kastellet begynder.
13:00: Afslutning på den officielle del af paraden i Kastellet.
13:15 Paradedeltagerne forskyder til fods til en bus, der transporterer paradedeltagerne fra Kastellet til Holmens Kirke. Bussen holder uden for Norgesporten.

 

Holmens Kirke – kun for særligt indbudte med personlig invitation og paradedeltagere fra Danmarks Veteraner.

13:45: Paradedeltagerne indtager anviste pladser i Holmens Kirke.
14:15: Gudstjenesten starter.
15:15: Gudstjenesten afsluttes.
15.20: Paradedeltagerne sidder op i den ventende bus og bliver transporteret tilbage til Kastellet.

Kastellet.

15.30 – 16:30: Afslutning på dagen, mulighed for besøg i Informationscenteret i Kastellet eller Bunkeren for en forfriskning.

Praktiske forhold:

 Parkering af bil kan ske gratis på pladsen foran Kastelskirken.

Påklædning: Uniform M/69 eller tilsvarende, civil påklædning eller ”Soldaterforeningsuniform”, Lange bukser og lange ærmer. Der anlægges store medaljer og baret/cap.

I bedes oplyse fulde navn, e-mailadresse, telefonnummer på tilmeldingen, så vi kan sende evt. opdateringer til deltagerne.

I bedes ligeledes melde afbud, til Niels Hartvig Andersen, så andre kan få mulighed for at deltage. Svar og evt. spørgsmål bedes venligst sendt/rettet til Niels Hartvig Andersen på e-mail: formand@danmarksveteraner.dk eller pr. tlf.: 6131 1098 hurtigst muligt og ikke senere end fredag den 25. august kl. 12.00.

Med venlig hilsen og på gensyn
Niels Hartvig Andersen
Landsformand

Aktuelt

Veteranstøttens Livsstilsændringskursus

Kære veteran Veteranstøtten gennemfører endnu engang et kursus i Livsstil Vil du blive inspireret til fysisk træning, ændre dine kostvaner, lære at finde motivationen til at holde fast i de gode vaner og hjælp til at kassere de dårlige? Så er kurset måske noget for...

Familietræningslejr i Vejen

VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter 20-22 OKT 2023. TILMELDING ER LUKKET (Kl. 15.00 22.09.2023) Sidste weekend i efterårsferien, d. 20. - 22. oktober kan du og din familie komme med VETERANSTØTTEN på idrætsophold i Vejen...

Danmarks Veteraners medlemsmagasin er klar

I denne udgave af magasinet kan du læse om de mange flagdagsmarkeringer, der har været rundt om i landet, noget om at søvn, efterskoleelevernes march for Danmarks Veteraner og meget, meget mere. De af jer, der har bestilt magasin i fysisk form vil snarest muligt...

Bushcraft smedearbejde

Veteranstøttens friluftsudvalg inviteret på kursus i smedearbejde Bushcraft smedearbejde Har du lyst til at deltage på et smedekursus hvor du kan lave dit eget friluftsgrej m.m. er her et godt tilbud til dig. Indhold Skærende værktøj, vikingegrej, smykker af jern mm....