Presseklip for Veteraner, uge 10/2021

Presseklip indsamlet i ugen 8. – 14. marts 2021

Hydrema modtager pris som Årets Veteranvirksomhed 2020

Kilde: fmn.dk, 8. marts 2021

Årets Veteranvirksomhed 2020 er forsvarsindustrivirksomheden Hydrema Group for et langvarigt og omfattende arbejde med at hjælpe særligt sårbare veteraner i job.


Krigsveteraner er guld værd for entreprenørvirksomhed

Kilde: danskindustri.dk, 8. marts 2021

Hvem har de bedste kompetencer til at udvikle entreprenørmaskiner til forsvaret? For nordjyske Hydrema Group er svaret på dette spørgsmål klart nok: nemlig krigsveteraner.
Siden 2007 har virksomheden nemlig beskæftiget næsten 50 tidligere soldater, hvoraf 15 aktuelt er på lønningslisten. Og for den indsats hædrede Forsvarsministeriet mandag virksomheden med titlen som ”Årets Veteranvirksomhed 2020”.


Klub Veterankids på Bornholm tilknyttes KFUM’s Soldaterhjem

Kilde: KFUM soldatermission, 11. marts 2021

”Klub Veterankids rammer lige ned i vores ønske om, at være der for det hele menneske”. Sådan fortæller leder af KFUM’s Soldaterhjem på Bornholm Lars Lund. Soldaterhjemmets målgruppe er soldater, men når soldater inviteres indenfor er pårørende og børn også velkomne. Det hele menneske forstås bedst i relation med sine nærmeste.


Danmark hjælper FN med at udvikle en veteranpolitik

Kilde: fmn.dk, 11. marts 2021

Danmark har ønsket at bidrage til at styrke FN’s arbejde med skadede veteraner. Det gælder særligt PTSD-ramte soldater udsendt i FN’s fredsoperationer. Derfor sender vi en erfaren medarbejder til FN for målrettet at arbejde med veteranpolitik.


Social rehabilitering af veteraner med PTSD (Video)

Kilde: Youtube, 14. marts 2021

Fire veteraner fra projektet ‘Vejen til et godt hverdagsliv’ fortæller om deres hverdagsliv før, under og efter deltagelse i projektet. Mikkel, Kristian, Heine og Frank har alle været udsendt i internationale missioner, og efterfølgende fået diagnosticeret PTSD.


Nyt samarbejde skal forbedre vilkårene for Allerøds veteraner

Kilde: sn.dk, 14. marts 2021

Allerøds borgmester Karsten Längerich (V) og oberst Søren Andersen, chef for Veterancentret i Forsvaret, har underskrevet en hensigtserklæring om et styrket samarbejde mellem kommunen og Veterancentret.


Jobannoncer hvor der søges efter veteraner, personer der ønsker at arbejde med eller for veteraner

(Danmarks Veteraner og Veteranstøtten viderebringer jobannoncer hvis vi finder dem, vi garanterer ikke, at opslåede jobs stadig er ledige)


CASI søger Ufaglært teknikerstilling med stor fleksibilitet og medindflydelse

Udgivet: 8. marts 2021


Nyheder udgivet af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten i sidste uge

Infocenter for Monumentet for Danmarks Internationale Indsats efter 1948 er åbent virtuelt

Udgivet 10. marts 2021


Events for veteraner og pårørende i næste uge

Udgivet 14. marts 2021


Hvad er Presseklip for Veteraner

Informationer, nyheder m.v. (herefter kaldet Presseklip), der blev fundet i den forløbne uge på internettet og som omhandler veteraner. Du kan læse artikler, høre radioprogrammer eller se videoklip m.v. ved at klikke på den enkelte overskrift, som er et link til presseklip.
Presseklip for Veteraner udgives normalt mandag morgen, som en nyhed på såvel Danmarks Veteraners som Veteranstøttens hjemmesider. Hvis du vil huskes på, at du skal læse Presseklip for Veteraner, så tilmeld dig vores nyhedsmail. Det gør du øverst i højre kolonne på hjemmesiderne.
Der bliver dagligt søgt efter presseklip. Presseklip, der vurderes at være af tidskritisk art, fx om aktiviteter, der foregår inden Presseklip for Veteraner normalt udgives, udsendes hurtigst muligt som en særskilt nyhed. Disse medtages også senere i Presseklip for Veteraner.
Vi garanterer ikke for, at vi har fundet alle presseklip fra den forløbne uge. Vi garanterer heller ikke for presseklippenes indhold. At et presseklip bringes, er ikke ensbetydende med, at Danmarks Veteraner eller Veteranstøtten blåstempler indhold, aktivitet m.m. Vi udfører normalt ikke censur.
Skulle nogen have spottet presseklip, som vi ikke har fundet, så send link til WEBMASTER.

Aktuelt

Årsberetning Danmarks Veteraner & Veteranstøtten

Velkommen til Danmarks Veteraners Årsberetning Dyk ned i årsberetningen og bliv klogere på, hvad der er sket og set i løbet af 2022. Bemærk, at vi i år har valgt at samle årsberetningen i én. Det er en fælles beretning for aktiviteter i både foreningen Danmarks...

Veteranstøtten inviterer til familietræningslejr i Vejen Idrætscenter

TILMELDING ER LUKKET VETERANSTØTTENs Idrætsudvalg arrangerer familietræningslejr i Vejen Idrætscenter d. 17.-19. februar 2023 Igen i år inviterer Veteranstøtten veteranfamilier til træningslejr i Vejen Idrætscenter. Du og din familie kan komme med i den sidste weekend...

Få din afviste veteransag genoptaget

Som tidligere udsendt soldat (veteran) eller statsansat med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion har du mulighed for at få en såkaldt ”second opinion” speciallægeerklæring. Der er ikke længere en frist på 5 år for at få indhentet en sådan...